AnJazz 2019, fredag 10.05.2019 Tekst og foto Elisabeth Klæbo Reitan

I konsertlokalet sitter forventningsfulle. Det er forventning og god stemning og fra scenen underholdes vi – med en god del prat – men ikke minst masse fin musikk. Det er bare ta imot – dette er godt å høre på.

Elle Melle på Festiviteten An Jazz 2019

Elle Melle har holdt på en del år nå- siden 1994. En kan jo gå litt i surr med disse Rogalands-bandene (det er visst flere…) og når de også til dels bruker samme tekstforfatter blir det ikke lettere å skille dem, Men! Elle Melle har du hørt om du vet det eller ikke.

De tre medlemmene som er fra opprinnelig besetning fra 1994

De fleste av låtene dems har tekst av Ingvar Hovland eller Pål Frøiland men også Hanne Sørvåg (angivelig hennes første norske låttekster).

Musikerne er Odd Erik Ognedal (sang, piano), Sven Olav Hyttebakk (gitar, sang), Jon Konrad Støm (keyboard, saz, perc, sang), Simen Ytre-Arne (bass) og Kurt Lisø (trommer).

Elle Melle har gitt ut 6 album, begynte angivelig som jazz men har et mere pop-aktig preg. Neste album er på veg og de har allerede sluppet Anneli fra den. Noen av låtene jeg påstår du har hørt fra dem er blant annet Himmelhøge sti, På denne tia her i ifjor (Sørvåg teksten), Ikje vekk meg når du går

De slår til med en aldri så lite dixieliand inspirert improvisasjon – til ære for festivalen. Det slår sånn passelig godt an – og det ergrere meg at vi som publikummere ikke jubler mere, før jeg kommer på at vi tross alt er på Hedmarken og kanskje er impulsive om en liten stund. -Jeg synes egentlig at de skulle gjøre litt mer dixie -for det er jo som tivoli, karusell og blonder for sjelen. De må bare finne rette lokalisasjonen.

Lørdag 11. spiller de på Dattera til Hagen – i fjor så jeg at de spilte på Bukta.