I Teatersalen torsdag 9.mai AnJazz 2019 fikk vi en konsertopplevelse som blåste fletta av oss. Steamdome! Tekst/foto Elisabeth Klæbo Reitan

På scenen var Ola Kvarnberg (fele, bratsj, gitar) og med seg hadde han Øyvind Blomstrøm (gitar), Daniel Buner Formo (orgel), Nikolai Hængsle Eilertsen (bass), Erik Nylander (trommer), Hans Hulbækmo (trommer) og Børge Fjordheim (trommer).

Tre ganger trommer og Kvarnberg; Det måtte bli bra!

Dette er en slik opplevelse hvor musikken (rytmen, vibrasjonen, lyden…ALT) tar deg. I tillegg hadde de et bruk av lys som understreket galskapen og trykket fullstendig. -En publikummer kommenterte (lett lattermild og nesten litt andpusten) etter konserten: Vi visste ikke hva vi kunne forvente! 

Det er det fine med festival- du får med deg også det du ikke kjente til fra før.  Selv om Kvernberg nok er en du har hørt om tidligere.

Ola Kverneberg -med studie på Svartlamoen- så også ut til å storkose seg med maskineriet. Spesielt morsomt var det å se trommisen som satt lengst nede på gulvet – han med solhatten; Han var altså med i ALT absolutt heeeele tiden.

Jeg hørte i etterkant at noen hadde gruffet om lyden. -Det var ikke meg!

Dette er så langt fra vinsjene på kaia en kan komme når Kvernberg lar buen gli over strengene. Det oser ‘uvedkommende ingen adgang’ og ‘bruk hjelm’. Dette er utrolig underholdende musikk for den som er villig til å være med i maskinrommet og bli litt skitten på hendene.

Men vær ikke redd – musikerne gjør jobben for deg. -Du kan bare sitte i ro, måpe og ta det til deg.

Jeg var storfornøyd. Dette vil jeg ha mer av! -La oss kle på oss vadmelsbuksa og dra til Svartlamoen alle sammen, for der er det skummelt og helt sikkert en fin fest på gang.