Det nærmer seg Bachfest Nord 2023. En årlig konsertserie knyttet til fødselsdagen til Johann Sebastian Bach

19.-21. mars 2023

Fra BachfestNord 2022
Fra Bachfest Nord 2022 (foto Ivar J Eliassen)

Repertoar 2023

Am Abend aber desselbigen Sabbats BWV 42

Orkestersuite No. 1 I C-dur BWV 1066

Missa brevis  BWV 235

Bachfest – et globalt fenomen

Bachfest er et globalt fenomen som har et fokus på historisk riktig oppføring av Johann Sebastian Bachs legendariske musikk. Bachfest er å finne i store deler av Europa, i Asia helt øst til Japan og i Amerika. Her framføres Bachs musikk med original besetning av høyeste kvalitet -Sunniva Eliassen, initiativtaker og kunstnerisk leder av BachfestNord

Bachfest Nord – for folk flest

BachfestNord har en grunnidé at Bachs musikk skal framføres for folk flest i nord. Initiativtaker og kunstnerisk leder Sunniva Eliassen skriver om at Bachfest Nord har en grunnidé om :

Bachs musikk skal framføres for folk flest i Nord-Norge. BachfestNord har også som mål å bygge publikumskompetanse, at vi nordlendinger blir vant til å lytte til denne musikken framført på originalinstrumenter, slik som det hørtes ut på Bachs tid og med det åpne opp for det enorme universet som kan oppleves gjennom Bachs musikk.

Bachfest Nord skal være en årlig gjentakende festival omkring Johann Sebastian Bachs fødselsdag som regnes å være 21. mars. I 2022 var det i snitt omlag 50-60 personer per konsert. Festen arrangeres for 2.gang 19.-21.3 2023 i Narvik, Harstad og på Finnsnes og er et Bachfest Nord er et samarbeid med Musikk i Nordland.

Sunniva Eliassen Fotograf Lena Sørensen


Kunstnerisk leder for Bachfest nord, Sunniva Eliassen, forteller at drivkraft bak prosjektet er at hun opplever en forpliktelse til å levere tilbake til landsdelen noe av det hun har fått innsikt i via sin utdanning og kompetanse på framføring av barokkmusikk etter flere års studier i Lübeck og Mainz.

Barokkorkester og solistkvartett

BachfestNord hadde i 2022 Bachs 4 solokantater for altsolist med barokkorkester på programmet. I 2023 fortsetter de med samme barokkorkesteret hvor alle spiller på originale instrumenter. Nytt av året er utvidelse med ytterligere 3 sangere. Det blir altså en solistkvartett som synger både solosatsene og korsatsene. Sangerne er sopran Magnhild Korsvik,  tenor Mathias Gillebo, bass Olle Holmgren og alt Sunniva Eliassen.

Bachfest Nord er et samarbeid med Musikk i Nordland og konsertene gjennomføres i Narvik kirke, Finnsnes kirke og Kanebogen kirke i Harstad.

.

Hvordan kommer du deg på Bachfest Nord?

Bachfest Nord arrangeres i Narvik (Narvik kirke), Harstad (Kanebogen kirke) og Finnsnes (Finnsnes kirke). Er du nordpå vet du sikkert hvordan komme deg fram, men trenger du litt veiledning så kommer det her:

Narvik (nord i Nordland fylke) og Harstad (sør i Troms fylke) har felles flyplass (Evenes Flystasjon). Du kommer deg lett med flybuss til begge byene. Til Narvik kan du også komme med tog via Sverige. Harstad er et av stoppestedene med Hurtigruten og har flere hurtigbåter både fra nord (Tromsø /Finnsnes) og fra sør (Norland). For Finnsnes (som ligger i Midt-Troms) er Bardufoss flyplass nærmeste og det går flybuss derfra til Finnsnes. Det er også greit å reise med fly til Tromsø for å komme seg dit. Finnsnes er anløpssted for både Hurtigruten og hurtigbåter fra Harstad og Tromsø. Alle tre stedene kommer du deg greit til med bil og rutebuss (og med litt planlegging).

BachfestNord 2023 er støttet av Norsk kulturfond, Musikk i Nordland, Lenvik- og Narvik menighet.

Mere informasjon

Hjemmeside: https://bachfest.no

Billettene er ikke lagt ut enda (19.12.22) men kan etter hvert kjøpes på harstadkulturhus.no og på ticketco for konsertene i Narvik og Finnsnes.