Ola Kvernberg og Trondheim Symfoniorkester

Borggården Trondheim 3.8.2023

For Kufema i Trondheim: Tekst: Solveig Klæbo Reitan/ Foto: Kristin Jørstad

Konsert med Ola Kvernberg og Trondheim Symfoniorkester 3.8.23 Foto: Kristin Jørstad

Ola Kvernberg er en av våre største musikere og komponister. Sammen med eget band og Trondheim symfoniorkester kan det ikke bli dårlig: I Borggården i torsdag kveld leverte alle perfekt kvalitet på lyd.

Lys og scene fungerte også godt. 

Så er det jo alltid spennende å høre noe man aldri har hørt før. Tidvis mye «rytmeinstrumenter». Melodilinjer forsvant tidvis i rytmelyd og man fikk en følelse av at musikken var lydspor til en film eller et spill heller enn noe med selvstendig varig eksistens. 

Suggererende lyd på konserten men uklart om noe sitter igjen etterpå. Når det er sagt: Ola Kvernberg er en trygg entertainer som var i toppform, musikere av topp kvalitet og entusiastisk publikum.  Det ble en modig og spennende avslutning av Olavsfest og vi gleder oss til Olavsfest 2024.